Mariëlle | Wanneer je het allemaal even niet meer weet… “

Op 26 augustus 2018 brak ik. Ik voelde me anders en wist dat ik professionele hulp moest zoeken. De consulten bij de praktijkondersteuner gaven me bevestiging van wat ik al vermoedde. Ik besloot om me vol te gaan focussen op mijn mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Voor #ikbenopen deel ik, net als op mijn eigen website, mijn ervaring.

#ikbenOpen #ikbenopen #iamwhole iamwhole the green guide marielle markgraaff


#ikbenOpen #ikbenopen #iamwhole iamwhole the green guide marielle markgraaff

Toen alles er in één keer uit kwam

Op die 26e kreeg ik een inzicht waardoor voor mij veel dingen ineens op zijn plek vielen. Dat kwam hard aan en ik wist dat dit hét moment was om er aan te werken. Ik voelde me onrustig en lusteloos. Ik wist ineens niet meer waarom ik alles deed wat ik deed, ik voelde me enorm leeg van binnen.

Mijn mood veranderde van minuut tot minuut. Mijn concentratie was ook ver te zoeken. Ik werd enorm moe van mezelf, was ineens overal onzeker over en voelde me soms angstig. Verder voelde ik me vaak alleen, ook al had en heb ik de liefste mensen om me heen.

Naast moe zijn merkte ik lichamelijk ook dat bijna geen enkele maaltijd nog goed leek te vallen. Mijn nek, rug en schouders zaten vast en ook mentaal zat ik voor mijn gevoel vast.

Wat mij enorm heeft geholpen om te herstellen

Dankzij de combinatie van mijn parttime baan en eigen bedrijf kon ik veel rust nemen en dat heeft enorm geholpen. Ik leefde al bewust, maar ging nog meer aan yoga, meditatie en mindfulness doen.

Gelukkig heb ik nooit moeite gehad met openlijk praten over mijn gevoelens en dat verlichtte net zoals altijd een heleboel. Maar ik zorgde ook dat ik leuke dingen bleef doen. En het lezen van ‘zelfhulpboeken’, uitschrijven wat ik voelde of dacht en wandelen hielp ook echt.

#ikbenOpen #ikbenopen #iamwhole iamwhole the green guide marielle markgraaff
#ikbenOpen #ikbenopen #iamwhole iamwhole the green guide marielle markgraaff

De lessen die ik leerde in deze periode

Hoewel ik me écht verschrikkelijk heb gevoeld in 2018, is het ook het jaar waarin ik voor mijn gevoel het meeste heb geleerd. En dan heb ik het niet over wat je leert op school, maar wat er écht toe doet in het leven. Hoe je mentaal voor jezelf zorgt, leer je niet op school.

Wat ik onder andere leerde in deze tijd is dat niemand energie van je kan vreten als je dat niet toestaat. Ook weet ik nu dat alles begint met een gedachte en dat alles wat je aandacht geeft groeit. En dat stress een reactie is op wat er in je leven gebeurt en dat je aan die respons kunt werken.

Ik zie nu in dat ik (net als velen) last had van een innerlijke strijd tussen hoofd en hart. Ik leerde dat ik overal controle op wilde hebben, wat beperkende overtuigingen zijn en nog zoveel meer.

Meer openheid over mentale gezondheid

Nu ik me weer goed voel (al heb ik soms echt nog wel ‘naweeën’), deel ik openlijk mijn ervaring en tips. Dat is nodig, want we sporten en/of eten gezond, maar vergeten onze mentale gezondheid.

Ik weet nu dat het helemaal oké is om je niet altijd 100% top te voelen, dat is een onhandig streven. Maar juist meer openheid over mentale gezondheid en gevoelens over het algemeen is van belang!

Op mijn website thegreenguide.nl schrijf ik daarom artikelen over bewust leven ter inspiratie. Ook deel ik dagelijks wat ik denk, voel, eet & leer op mijn Instagram account @thegreenguidenl.  

#ikbenOpen #ikbenopen #iamwhole iamwhole the green guide marielle markgraaff

#ikbenOpen #ikbenopen #iamwhole iamwhole the green guide marielle markgraaff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *